Follow Us

Ökoiskola

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ökoiskola beszámolók, munkatervek

ZIA Családi nap után a következő közös ÖKO cselekvési lehetőség szeptember 22-én /kedd/, az Autómentes Világnapon lesz!

Kérünk minden tanulót és családját, hogy ezen a napon /ha csak egy mód van rá/ a tömegközlekedést vegye igénybe és gyalog, rollerrel, biciklivel érkezzen az iskolába! Az osztályok aktivitását figyeljük és a gépkocsi nélkül érkezőket zöld ponttal jutalmazzuk, ezt beleszámítjuk a SZIA zöldpont versenyébe. Azok a családok, akik komolyabb elköteleződést éreznek az ÖKO életforma, a klímavédelem iránt zöld pontokat szerezhetnek osztályuknak, ha részt vesznek a ?Mozdulj a klímáért 2015-ben is! nevű mozgalomban. A 2015. október 5-9. közötti akcióhét során a gyerekek és családjaik zöld lépéseket, ?mérföldeket" gyűjthetnek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon mennek iskolába és munkába. A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkednek meg a klímavédelemmel, a mobilitással és a fenntarthatósággal, ezzel pedig aktívan hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez. Ehhez egy matricás füzetet fognak majd kapni.

Jelentkezés: Akik az akcióhéten részt kívánnak venni, a jövő héten az aulában kiállított zöld ládába dobják be cédulájukat, amelyen a gyermek neve és osztálya is szerepel.

Szeptember 28-29-30.: Őszi iskolai papírgyűjtés!

Októbertől nemcsak az elemet és a PET palackot, hanem az újságpapírt is folyamatosan lehet hozni, a két utóbbit zsákokban gyűjtjük a lépcsőfeljáró mellett az alagsorban a szokásos helyen.

 

Természettudomány munkaközössége

 

 

Székhely: 2092 Budakeszi, Árpád Fejedelem tér 1.
Telefonszám: +36-23-919-161; +36-23-919-160
E-mail: szia.budakeszi@gmail.com
Honlap: http://szia.budakeszi.hu/
Igazgató: Bódi Zsuzsanna
OM-azonosító: 032 445

Határtalanul

Pedagógus képzések