H Hírek

Follow Us

Honvédelmi nap

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Beharangozó

/az „Egy nap a honvédelemért SZIA 2019” honvédelmi, katasztrófavédelmi és sportnapra/

Az iskolai közösségek építése során a pedagógusok folyamatos kihívásokkal találják szembe magukat. Meg kell találniuk azokat a célokat, tartalmakat és formákat, amelyek munkájukat segítik, eredményesebbé teszik. Egy ilyen cél meghatározásában működik közre a Honvédelmi Sportszövetség is azon támogatási felhívásával, amelyet a köznevelési intézmények fenntartói által szervezendő iskolai programok támogatására tett közzé. A Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola élni kívánt a felkínált lehetőséggel és pályázatot nyújtott be egy ilye, az egész iskolát megmozdító esemény megszervezésére.

Az elmúlt években a közösségeket egyre gyakrabban sújtó természeti katasztrófák és egyéb fenyegetettségek miatt úgy gondoljuk, hogy iskolánk és szűkebb közösségünk tagjait meg kell ismertetnünk e fenyegetettségek kezelésének lehetőségeivel, a közösségek tagjainak egymásra utaltságával, hogy ezzel segítsük megértetni a felnövekvő fiatal nemzedékekkel ezek fontosságát, szükségességét. Tervezett egynapos rendezvényünkkel iskolánk tanulói részére – a MATASZ Pest Megyei Szervezete által más iskolák részére már közel 10 éve rendszeresen tartott – „Egy nap a honvédelemért” c. programnak 2019. március 29-én a budakeszi sportpályán történő megrendezésével kívánunk hozzájárulni a Honvédelmi Sportszövetség által megfogalmazott célok közös eléréséhez, emellett – a helyi hagyományőrzők közreműködésével – megemlékezünk az 1848-49-es szabadságharcról is.

A rendezvény fővédnökének Szabó István urat a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Államtitkárát kértük fel, aki vállalta e tisztséget. A rendezvényen az iskola minden tanulója és pedagógusa részt vesz (988 fő).  A programot a hagyományőrzők programja nyitja meg, mely több, igen látványos elemből áll. Az ezt követő versenyfeladatokat 8+2 fős csapatok teljesítik, míg a többiek, illetve a versenyben már szerepelt résztvevők, változatos feladatokat, gyakorlatokat végeznek a versenyterületen kívül. Itt ügyességi játékok, airsoft, légfegyveres és lézeres lövészet, íjászat gyakorlása mellett katonai fegyverekkel ismerkedhetnek a fiatalok. A versenyfeladatok, (honvédelmi, katasztrófavédelmi stb.) a szellemi kvíz és a fizikai feladatok komplexitása jól szolgálja a hazafias és honvédelmi nevelést, a versenyfeladatok elősegítik a gyorsaság, a koordináció, a koncentráció- és reakcióképesség fejlesztését. A programban foglalt feladatok és kiegészítő tevékenységek sorozata többek között a sportlövészet technikai alapjait, a biztonságos fegyverkezelés szabályait is tartalmazzák.  A csapatban végzett versenytevékenységek kiváló lehetőséget biztosítanak a közösségépítésre és közösségformálásra, a feladatok végrehajtása mindvégig nagy fegyelmet igényel. A rendezvényen képviselteti magát a MATASZ Pest Megyei Szervezete, mint koordinátor, az MH Altiszti Akadémia, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ Toborzó Iroda, a Honvéd Kossuth Lövész Klub, a ZEN Sport Kft, a Báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület, az Aeroking Ejtőernyős Klub, Az ERGO-Ambulance Egészségügyi Szolgáltató Kft. valamint a Budakeszi Katonai Hagyományőrző Egyesület, ami lehetőséget biztosít arra is, hogy a fiatalok a megjelenő egyesületek és szervezetek tevékenységét megismerve csatlakozhassanak azokhoz.

 

Budakeszi, 2019. március 22.

 

Bódi Zsuzsanna

Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola

Igazgató

Partnerek

 

Hírlevél

Add meg az e-mail címedet hogy a legújabb információkhoz hozzájuss.

Székhely: 2092 Budakeszi, Árpád Fejedelem tér 1.
Telefonszám: 06-23-451-532
E-mail: szia.budakeszi@gmail.com
Honlap: http://szia.budakeszi.hu/
Igazgató: Bódi Zsuzsanna
OM-azonosító: 032 445

Határtalanul

Pedagógus képzések