H Hírek

Follow Us

Leendő 5. évf. osztályfőnökök bemutatkozása 2018-19

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Angol két tanítási nyelvű

5.a

Paur Eleonóra

Az ELTE TTK-án végeztem biológia-földrajz szakon, középiskolai tanárként.   A Budakeszi Ált. Iskolában 1986 óta tanítok,  itt több évtizeden keresztül vezettem a természettudományi munkaközösséget és az ÖKO iskolánknak is  alapító tagja voltam.  A munkám során a legfontosabb célom a megalapozott tudás létrehozásán túl , hogy szeretetteli, elfogadó ,  egymást segítő közösség alakuljon ki a mindenkori  osztályom tagjai között. A tanulás folyamatát a tanórákon  nagyban   segíti a magyar és angolszász módszertan adta változatos munkaformák használata, az iskolán kívülit  kirándulások, előadások, múzeumlátogatások szervezése…   

Úgy érzem az elmúlt években rengeteg közös sikerünk /sok kiemelkedő versenyeredménnyel/ és örömteli pillanatunk volt a gyerekekkel és a szülőkkel egyaránt.


Emelt angol

5.b

Majzik Enikő

Nevem Majzik Enikő. 
Történelem és angol szakos tanár vagyok. Ebben az iskolában tavaly december óta tanítok felső évfolyamon.
Tanulmányaimat a Moszkvai Lomonoszov tudományegyetemen végeztem: egyetemes történész és nyelvész szakon.
Több mint 20 éve vagyok a pályán. Szeretek tanítani, gyerekekkel foglalkozni.
 

Emelt angol

5.c

Ódor Attila

Ódor Attila vagyok. Fél éve tanítok a SZIA-ban történelmet és a 7-8. évfolyam tanulószobáját vezetem. A Pázmányon végeztem történelem és cseh szakon. Volt szerencsém a tanulmányaim alatt a Visegrádi Négyek történelmével és kultúrájával is megismerkedni. Célom, hogy a gyermekek megismerkedjenek hazánk és szomszédjaink történelmével, valamint a szövegértés és szövegalkotás terén is fejleszteni szeretném a tanulóimat.

A humán beállítottságom mellett a technika vívmányaival is tisztában vagyok. A középiskolában emelt szinten tanultam matematikát, fizikát és informatikát, így a gyerekeknek ezekben a tárgyakban is tudok segíteni.

Kollegáim szerint egy vidám, jó humorú ember vagyok, aki bárkivel bármiről el tud beszélgetni. A gyerekekkel is úgy látom jó viszonyt ápolok.

 


Német nemzetiségi nyelvoktató

5.d

Merkl-Mihály Andrea 

Egerben az Eszterházy Károly Főiskolán szereztem tanári diplomát magyar nyelv és irodalom, valamint művelődésszervező szakon. Pályafutásomat a 14. kerületi Heltai Gáspár Általános Iskolában kezdtem, ahol kilenc évet dolgoztam, mint magyar szakos tanár és szabadidő- szervező. Nagy öröm volt számomra, mikor már a tanítás mellett osztályfőnök is lehettem. Én úgy gondolom, hogy ez a pedagóguspálya legszebb feladata, ami egyben a legfelelősségteljesebb is.

Mindeközben elvégeztem a Testnevelési Egyetemen egy OKJ-s táncoktatói képzést, jelenleg pedig pedagógus szakvizsgára készülök.

2015-ben kerültem a SZIÁ-ba, ahol a gyerekek és a kollégák is nagy szeretettel fogadtak, ami könnyebbé tette számomra a beilleszkedést. Jó érzéssel töltött el az a tudat, hogy nemcsak tanárként számított rám akkor a vezetőség, hanem osztályfőnökként is. Nagyon hálás vagyok most is, hogy második gyermekem mellől visszatérve ismételten megkaptam ezt a bizalmat.

Az osztályaimmal megélt remek élmények, örömök és felmerülő problémák megoldásai segítségemre szolgálnak a jövőben. A gyerekek idejük nagy részét az iskolában az osztályukkal töltik. Legfontosabb feladatomnak tartom egy olyan közösség kialakítását, ahol az értékek jól felismerhetőek, a tanulók egymás fele irányuló segítő szándéka természetes, közös az érdekérvényesítés, és a tanulók személyiségfejlődése biztosított. Egy jó tanár meg tudja győzni a tanítványait, hogy a tanulás nem kötelesség, nem a szabadság korlátozása, hanem egy kaland, és a szabadság kulcsa.

Törekszem arra is, hogy tanítványaimnak az iskoláról ne csak a tanulás, hanem a közösségi rendezvények, a tartalmasan eltöltött szabadidős programok is eszükbe jussanak. 

Az iskolában eltöltött időt a gyermek aktivitása, a pedagógus szaktudása és a szülők támogató hozzáállása teheti igazán sikeressé. Ezen elvek alapján igyekszem művelni ezt a hivatást.

„Bármilyen tehetséged van, használd azt! Az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének, akik a legjobban tudnak énekelni…” - Henry Van Dyke

 

Partnerek

Hírlevél

Add meg az e-mail címedet hogy a legújabb információkhoz hozzájuss.

Székhely: 2092 Budakeszi, Knáb János utca 60.
Telefonszám: 06-23-451-532
E-mail: titkarsag@sziabudakeszi.hu
Honlap: http://szia.budakeszi.hu/
Igazgató: Bódi Zsuzsanna
OM-azonosító: 032 445

Határtalanul

Pedagógus képzések